10 Ekim 2017 Salı

Japon tatlı patatesi Yaki imo

Japonya’da en çok sevdiğim, bayıldığım bir lezzet.
Neden Türkiye’de hala yok? Neden Türkiye gibi 4 mevsimi bir arada yaşayan bir yerde üretilmiyor hala anlamadığım bir dünya nimetinden bahsetmek istiyorum.
Japoncası “Yaki imo-焼き芋” tatlı patates.
İlk kez 15-16 sene önce tanıdım bu patatesle.
Bir Japon arkadaşın evine gittiğimde kış’tı ve bayağı soğuk bir havaydı.
Arkadaş közde bu patatesi bir güzel közlemiş ve yumuşacık olmuş.
Yanına da tereyağı getirdiler. Bana nasıl yenileceğinize öğrettiler:)
Ortadan ikiye bölüp bıçakla arasına tereyağını da sürüp verdiler.
İlk denememde mest oldum. Hem tatlı, hem sıcak hemde tereyağı kokusu bir birine karışmış.
O günden beri evimde, dolabımda hiç eksik etmediğim bu patatesi Türkiye’ye bile götüresim var:)


1-2 sene önce gazetede Manisa’da bu tatlı patatesi ekip deneyen bir girişimci haberini okudum.
O kadar çok sevindim ki inşallah Türk pazarlarına da çıkar diye dua ettim ama hiç rastlamadım.
Eee? Bir tarla dolusu tatlı patates ziyanmı oldu? Yoksa ihraçmı edildi başka bir ülkeye?:(
Neden hiç göremedim çarşıda, pazarda?
Bu patatesin doğal şekerli aromasıyla asla şeker tüketmeden harika bir tatlısı oluyor.
Bence diyette olanlar için harika bir seçenek olabilirdi.
İnşalah Türkiye’de ekilir, biçilir ve uygun fiyatlarda pazara girer.

2 yorum:

  1. Merhaba Tokyoda yasayan bir ogrenciyim, 1 hafta önce geldim.(erkegim) Merak ettigim sey, buradaki berberler kaş alıyor mu? Yaziyla alakasiz oldu ama lütfen cevaplayiin��

    YanıtlaSil
  2. usturayla aliyor bildigim :) yani cimbiz bilmiyorlar

    YanıtlaSil